ECONOMIA I OCUPACIÓ

 • Impulsarem una política d’austeritat per tal de donar solució a l’immens deute que arrossega la corporació municipal.
 • Ens comprometem perquè l’Ajuntament adopte una política de transparència total en els comptes públics.
 • Elaborarem uns pressupostos participatius. Al nostre parer, la importància d’un pressupost municipal per a l’acció del govern municipal demana, no només que siga presentat en els terminis adequats i que siguen uns comptes elaborats amb transparència, sinó que exigeix que hagen estat elaborats amb la col·laboració oberta de tothom, tant de la resta de partits polítics, com d’associacions i ciutadans.
 • Realització d’un Pla d’Ocupació Local
 • Al nostre poble hi ha 3.000 persones que no tenen treball actualment, una xifra que és una autèntica tragèdia per tot el que implica. És per això que ningú no pot quedar al marge. Serà la lluita contra la desocupació l’autèntic eix que guiarà la nostra política de govern. Posant especialment atenció als desocupats de llarga durada i col·lectius més afectats (dones, joves, migrants, …) Així mateix, establirem polítiques adreçades a facilitar la inserció dels joves al mercat laboral i ajuts a la formació contínua.
 • Cal donar solució a l’immens deute que arrossega l’Ajuntament de Paiporta. Reduirem un 30% l’apartat de sous de l’alcalde/alcaldessa i regidors i regidores, de forma individual i global.
 • Desenrotllar el comerç de proximitat En els últims anys hem vist una localització del comerç en grans centres comercials, zones especialment creades per a comprar. Això i la nostra proximitat amb la ciutat de València dona com a resultat la pèrdua de la capacitat de disposar d’uns serveis comercials mínims si s’esclouen els alimentaris per la presència de cadenes comercials. El comerç és una eina fonamental per a la vida i habitabilitat d’un poble. La seua pràctica desparició converteix al poble en una ciutat dormitori sense vida. Un model que cal reordenar i amb uns serveis comercials adequats. En aquesta direcció proposem:
 1. Desenvolupar el comerç local i de proximitat
 2. Revitalitzar el comerç tradicional i d’artesania
 3. Potenciar el comerç i el consum d’aliments biològics
 4. Desenvolupar el comerç just
 • Potenciar l’economia verda i sostenible 
 1. A nivell d’energia a base de polítiques encaminades a una reducció del consum mantenint la qualitat del servei, introducció d’energies renovables (aigua calenta solar, electricitat fotovoltaica en teulades etc.), millora de l’eficiència d’electrodomèstics, millora d’aïllaments, auditories energètiques etc.
 2. A nivell d’aigua introduint fontaneria de millor rendiment i baix consum, eliminació de fugues en les conduccions etc.
 3. Tot un conjunt d’actuacions amb una característica comuna: Són intensives en ocupació i la majoria d’elles són d’inversions no quantioses. Unes característiques ideals per una ciutat endeutada i amb nivells d’atur intolerables.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s